INLOGGEN
«»

Besef

Zal ooit het besef komen wat we wel hebben in positieve zin het is er echt ,
als je gaat nadenken hebben we het helemaal niet zo slecht .

Je weet pas wat je verloren hebt als je het niet meer hebt dat zullen we ooit ondervinden ,
maar kunnen we dat al vroeg toegeven?? of zal de pech ons verblinden ??
Het heet samengevat qua pech en geluk het toekomstige lot ,
win jij de hoofdprijs ja de jackpot ?!

Zal het besef komen ,
dat sommige dingen dromen ,
niet alleen dromen is maar ook hard werken om er te komen .

Zal het besef komen dat we gelukkig kunnen zijn als we ons eigen leven blijven leiden ,
nee we moeten het onszelf naar de zin maken , ons leven met geluk steeds weer verblijden .

Zal het besef komen dat het verleden ons gemaakt heeft zoals we nu zijn ,
dat we moeten leven met de opgelopen pijn ,
maar laat het ons groter worden en zeker niet klein .
Want groter worden we als we dingen meemaken die er toe doen ,
Ik hoop dat sommige dat op jonge leeftijd doorkrijgen , en niet pas met hun pensioen .

Hoewel je nooit te oud bent om te leren ,
het besef moet er komen dat ook jij het tij kunt keren .

Maar ooit zal er iets komen van besef dat we weten dat wat we nu hebben genoeg is om ons gelukkig te laten voelen ,
ook al hebben we soms doelen die we niet gehaald hebben concrete levensdoelen.
het geluk komt niet even aanspoelen .

Het is hard werken ,
om geld te verdienen om mooie kleren te kopen ja die dure merken .

Maar dan nog zijn sommige niet tevreden want ze willen meer ,
elke keer weer .

Maar ooit zal het ophouden en zul je gaan beseffen wat je had ,
De pracht en praal van toen , terwijl je nu zit in een dal ja een diep gat .

Op dat moment gaan we het beseffen dan is het misschien wel te laat ,
dus laten we vooral dankbaar zijn om wat er in positieve zin allemaal goed gaat .


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Besef ’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.