INLOGGEN
«»

Italiaanse schoenen

Sommige situaties vragen om
daadkracht; vragen om een
sterke persoonlijkheid.
Stevige schoenen worden niet
altijd gedragen door een paar
voeten zonder assertiviteit.

Mondig moet men heden wel wezen;
en zonder een vleugje brutaliteit
spannen de kuitspieren voor
een moedige oratie, zwikken de enkels
voor een te grote loslippigheid.

Over schoenen hoort men mensen
graag praten; en hakken klikken
of zetten zich schrap, als men
terugdeinst voor Italiaanse formaten,
en zich beperkt tot de Hollandse stap.
.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Italiaanse schoenen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.