INLOGGEN
«»

Die wilde bloemen zeiste


die wilde bloemen zeiste


was ik de boer
die wilde bloemen zeiste
tot aan de blauwste van het veld

aarde open reet om
veredeld gras te zaaien zodat
de melkindustrie kon blijven draaien

ben jij de boerin met
meer dan 100 zeugen waarvan
de biggetjes vaak niet deugen

dan commercieel worden
afgemaakt omdat het mooiste
vlees voor de hoogste prijzen gaat

wij hebben de sleutels
van deze drama’s in de natuur
nog eisen wij het beste en heel puur

met deze mentaliteit van
gaan en staan zal alle diversiteit
in schoonheid spoedig vergaan


wil melker
12/05/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die wilde bloemen zeiste’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.