De eenvoud van het aanwezig zijn

Willem Bernardus Tijssen

Overdaad schaadt,
maar daar tegenover staat
de eenvoud van het simpel
aanwezig wezen. Men niet
alle boekenwijsheid behoeft
te verstaan om iets van
het leven in andermans
ogen te kunnen lezen.

Wat is de steen van de wijsheid,
die balanceert op een mensentong.
Die nimmer naar zijn materie
gemeten de eenvoud van de menselijke
tongval overwon.

Eenvoud kan soms sprakeloos zijn;
maar tegelijkertijd effectief. Het heeft
niet nodig wat aan grootspraak lijdt.
Het heeft woordeloos het leven lief.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De eenvoud van het aanwezig zijn’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.