Dromen waarmaken & doelen behalen

Lesley Biest

Het mooiste geschenk zou zijn als je dromen ooit uit komen dat je echt boft ,
dat je mag zeggen ja ik ben een medewerker van Microsoft .
Dat je een baan krijgt als kok in een 5 sterren restaurant ,
of de autoreparateur zijn van Messi zijn bolide , ja al verwisselde je alleen nog maar zijn auto band .

Iedereen in de wereld een ander streven , de een goed gebekt ,
de ander die toont net iets teveel respect .

Niemand is hetzelfde, iedereen is anders , iemand buitensluiten is iemand weren ,
haat betekent jezelf tegen iemand keren .

Maar we willen allemaal het beste voor onze naaste voor mensen die er in ons leven toe doen ,
mensen met weinig geld of mensen met poen ,
het is belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier er toe zal doen .
Iedereen een ander levensdoel ,
iedereen andere gedachtes ja een ander gevoel .

Iedereen in de wereld met andere eisen ,
de een die de wereld rondreist met verschillende reizen .

Dat je hoopt dat je droomvrouw of droomman ook verliefd op jou wordt ,
dat je het gaat bereiken in de topsport .

Als jij iets voor ogen hebt kun je het behalen mits je er tijd en moeite in steekt ,
dat er een tijd aanbreekt .
Dat je zegt ,
deze bochten waren niet recht ,
maar wegen lopen ook niet altijd rechtdoor ,
maar toch ondanks alles ga ik er voor .

Als het even tegenzit geef niet op ,
ooit boek je een overwinning en krijg je niet steeds klop .
Want je weet dan wat verliezen is vanuit die kennis kun je gaan winnen ,
je voelde de kou buiten en zit nu warm binnen.

Zoveel mensen gingen je voor , maar zoveel verschillende dingen in de wereld
onder de mensen verdeeld
hoe deden zij het , ja die mensen die het wel maakte neem aan hun een voorbeeld .

Maar vooral blijf groeien , als je valt dan val je , maar sta daarna op ,
loop verder en groei steeds beetje bij beetje naar je top ,
ooit is er ergens een stop .
Maar waar dat moet je zelf uitzoeken ,
daarvoor moet je op je bek gaan, maar ook successen boeken .

Maar tot die tijd zijn we groeiende tot de puzzel af is en in elkaar valt ,
dat we voldaan kunnen gaan slapen , dat het leventje gestructureerd is ja alles netjes en compleet voor jezelf uitgestald .
En wat ik dan op het laatst aan me naaste wil meegeven ,
ja geef elke dag alles, maar leef vooral je eigen leven !!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dromen waarmaken & doelen behalen’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.