INLOGGEN
«»

Zelfbevrijding

Wie zijn leven als een reis aanvaardt.
De grens van tijd en plaats kan
overschrijden. Wie zijn blik in vrijheid
op beschaving richt; en zo bekomt wat
een mens in wijsheid vergaart; die zal
zichzelf kunnen bevrijden.

Wie zijn leven als een reis aanvaardt.
Wie uit angst nimmer een avontuur zal
mijden. Wie zijn handelen paart aan
het gezond verstand; en nimmer vergeet
wat hem ten diepste bezwaard, die zal
zichzelf kunnen bevrijden.

Wie zijn leven als een reis aanvaardt.
Wie nimmer zal mijden dat die als mens
moet lijden. Wie woorden van liefde
en trouw gelijkschakelt met woorden van
spijt en berouw; en zich naast vreugde
ook bitterheid niet bespaart, die zal
zichzelf kunnen bevrijden.

Wie zijn leven als een reis aanvaardt.
Wie meedenkt over grenzen heen.
Wie nimmer vergeet dat ook in ongunstige
tijden de zorg voor vrijheid en beschaving
dient te worden bewaard, die zal niet alleen
zichzelf maar ook een ander kunnen bevrijden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zelfbevrijding’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.