Hou het bij jezelf.

Lesley Biest

De focus ,
komt niet ineens als hocus pocus .
Het is geen tovenarij ,
maar een belangrijk iets voor onszelf in deze maatschappij.

Ik zelf heb de focus nu om me op het heden te concentreren ,
want de tijd van eerst daar kan ik nooit meer naar terugkeren .

Sommige altijd wat te zeuren , maar zeg tegen jezelf voor sommige is het boek uit
Creëer je eigen rijkdom in de toekomst met geluk en je eigen verdiende buit .

De mensen die jou veroordelen om vroegere gebeurtenissen en je daarmee naar beneden proberen te halen , die je proberen als het ware naar een lager niveau te tillen ,
die mensen kun je beter negeren , want die moet jij niet in je leven willen .
Want niemand die jou persoonlijk niet kent heeft het recht om over jou te oordelen ,
want uiteindelijk kunnen hun jou leven toch geen flikker schelen .
En anders moet je maar denken en tegen iemand zeggen bedankt om mij het middelpunt van je leven te maken ,
Om mij zo verschrikkelijk groot te maken .

Het leven is makkelijk het ligt er een beetje aan hoe je er mee omgaat , het ligt er een beetje aan hoe je de dingen ziet ,
of je sommige dingen kan laten rusten , en jij zelf de benodigde ingrediënten wat jouw leven compleet maakt als het ware in een grote maatbeker giet .

Maar heb de focus op je eigen leven , op je eigen ik,
om jezelf verder te vormen want dat ligt in iedereen zijn straatje ,
ja bij je eigen normen .

Want als je alles van een ander zult geloven ,
dan zul jij jezelf van je eigen gedachtes laten beroven .
Je gelooft altijd de dingen waar je zelf in gelooft ,
daar ben jij baas over , en niemand anders die jou gedachtes daarin rooft .

wordt wakker , ja laat je wekken
Want het is juist de kunst om zelf alles in het leven te ontdekken .

Ik verwacht niets meer van bepaalde mensen , dan kan ik ook niet snel teleurgesteld worden en zo makkelijk is het leven wel ,
Sommige mensen hebben nu eenmaal meer krediet ook bij mij , ja meer tel .

Maar nogmaals iedereen moet zich op zijn of haar eigen leven concentreren ,
want de meeste hebben pas respect voor je , als je zelf je eigen problemen in je leven oplost en het tij daarin weet te keren.
En dat is nu net hetgeen wat iedereen moet leren .

Heb de focus op je eigen leven en doelen ,
dan zul jij je in ieder geval in de toekomst goed voelen .

En wat een ander ook zegt , laat ze lekker heen doen niets van aantrekken ,
in hun leven zitten ook bepaalde vlekken .
Het wordt tijd dat ze daar zelf schoonmaakmiddel voor gaan gebruiken ,
om niet meer in andermans zaken te gaan duiken .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hou het bij jezelf.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.