INLOGGEN
«»

gezichten

Gezichten

Een gezicht schilderen is iets magisch.
Alle elementen spelen mee.
Het is een schilderstijl die
met licht, kleur, vorm en diepte
een vervreemde sfeer schept.

De voorstelling van haar ogen
zijn uitsluitend mogelijk
in de fantasie van de schilder.
Het is een extreem gevoel voor detail.

De sfeer is de onbegrijpelijke onwerkelijkheid.
De geschilderde ogen zin mode gevoelig.
Het zijn tijdloze gezichten,
waarin vaak een dreigende
beklemmende en depressieve sfeer heerst.

Het is met een voorliefde voor
leegte, diepte, vreemde lichtinvallen
en extreme schaduwen.
Het zijn weergegeven gezichten
die zorgen voor een beetje angstig effect.

De strakheid van de afbeelding
Doe je nadenken over de realiteit
waarop het portret gerealiseerd werd.

Het is een voorliefde voor vraagtekens
naar het individu toe, dat de waarheid zoekt,
van een vrouw die niet bestaat.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

er is buren bij kunstenaars op 17 en 18 oktober, daar ik ook schilderijen maak, ga ik nu deze tentoonstellen in het cultureel centrum in Lauwe met ons schildersgroepje Valcolores, daarbij nodig ik jullie allen uit. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘gezichten’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.