INLOGGEN
«»

DE STILTE 3

de stilte maakt ons wreed
de stilte maakt mij tot een beest
daarom moet ze getemd
daarom moet ze geremd

dus val haar aan
laat haar niet in de waan
de stilte is het waard
de oorlog haar verklaard

niet langer ons bedreigen
en als ze dan verslagen is
gevangen in mijn hart
de stilte te verdragen is

dan zal ik zwijgen als het graf
en zingen zonder klank
zodat wat ik haar minzaam gaf
mij stilte schonk als dank

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

willem olierook
Actief sinds: 30-11-2014Informatie bij het gedicht:

stilte mag je aanvaarden Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE STILTE 3’ van willem olierook zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.