INLOGGEN
«»

Door de ogen van Marx ( filosoof 1818-1883)

Bijna niet mogelijk
om zijn inzichten
en invloed weg te denken
in onze huidige maatschappij
waar geld de ergste
rover is van de menselijke
en natuurlijke waarde
de grootste barrière
tot menselijk vrijheid

filosofen interpreteren de wereld slechts zei hij
het komt er op aan die te veranderen

deze onkerkelijke Jezus
was altijd diep bewogen
voor de zorg van
de uitgebuite arbeiders

hij was het die
in zijn communistisch manifest in eenvoudige taal
verklaarde dat de mensheid
zijn eigen essentie
terug moet krijgen
want in de religie zo zei hij
raakt men die kwijt

wanneer je het leest
denk je ach ja
marxistisch zijn we
eigenlijk allemaal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Door de ogen van Marx ( filosoof 1818-1883)’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.