INLOGGEN
«»

Lekkers rond de feestdagen

De brave Sint heeft mij nog wat lekkers gelaten:
Speculaasjes voor op witbrood die we slechts
dan aten!
Wie heeft het in deze dagen nou over gezond?
Ik eet er met smaak mijn buik echt wel rond

Nog maar even en dan gaan we er weer voor:
Sanctaclaus met zijn goede gaven is er dan ook
weer hoor en brengt veel aan smakelijks...
en als hekkesluiter Oud en Nieuw
Gekochte oliebollen spaarzamer verkrijgbaar

want inmiddels wel zo razend duur!
We gaan zelf maar weer aan het bakken en eten
ons weer ongans tot de klok luid meldt: twaalf uur!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lekkers rond de feestdagen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.