Bewoners versieren de buitenboel

Dakoyria

De traditie gestand melden ook nieuwe bewoners
zich Geen ogenblik aarzelend, een knots van een
Spar is in de fikse binnentuin alvast beland

De werkploeg komt eraan, er moet ordentelijk
opgetuigd worden gedaan
Ook de entreehal ziet er nu feestelijk uit, een hele

klus, al met al
Slechts een gebruikelijke attentie nog, aan alle
deuren afgegeven Ook het begonnen Nieuwjaar

kunnen we weer gezamenlijk beleven
Het is in grote lijnen goed hier te vertoeven;
vrijwilligers naar wens graag rijkelijk belonen

Naar hun eigen wens gerekend, zal dat echt
niet hoeven!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bewoners versieren de buitenboel’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.