Plannen voor weer een saaie feestdag

Dakoyria

Steeds wel bedenk ik iets nieuws als een
'feestdag' uiterst saai dreigt te verlopen
Ik zit weer eens moederziel alleen,
op gezellige visite hoef ik niet te hopen...

In quarantaine ben ik ook nog! Zul je net
zien hoor, negatief getest toch
De radio zendt gezellige muziek uit, troost
Opruimen staat me nu verplicht te wachten

En dan: die ellenlange middag
Die wil ik gaan verzachten met kortstondig
gebel, dat dan wel! Lang heb ik sommigen
niet gesproken Het vult wat de lege tijd

en ik hoor geregeld weer nieuwtjes; te lang
heeft het daaraan ontbroken
Later op de dag nog een glaasje nepwijn en
een knabbelnoot Misschien Facebook nog

met een aardig bericht? Ach, ik vind zelf
dat ik mijn dag tamelijk bevredigend heb
ingericht.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Plannen voor weer een saaie feestdag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.