Aankomende Kerst

Dakoyria

Langzamerhand wordt bij jou de Kerst in vol ornaat
slechts heel bescheiden gevierd
Geheel en al eraan voorbij gaan kun en wil je niet
en daarom nog maar uiterst summier versierd

Strammer en ouder geworden, wat eenzaam, zoek
je het hoe langer hoe minder in uiterlijk vertoon
Je kijkt meer naar de wezenlijke inhoud, nu van
jouw sociale leven zo bitter weinig overbleef.....
waarop je zo heel erg lang hebt vertrouwd.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aankomende Kerst’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.