INLOGGEN
«»

Leve de tompouce

de koning is jarig
Nederland viert feest
het lijkt niet anders geweest
we verzinnen online Koningsspelen

kinderen hoeven zich niet
te vervelen
kleedjes worden neergelegd
de koop wordt niet ontzegd

schermen vol met handelswaar
er heerst oranje in gemoed
zoals de Nederlander dat gewoon doet

in kleurloze Corona tijd
al kan het koningshuis je niet beroeren
eensgezindheid zullen we doorvoeren

de koffie pruttelt
de zon schijnt volop
we komen er wel bovenop

lang leve de tompouce
er is geen enkele smoes
die ons deze ontzeggen kan

geniet er nou maar van!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Leve de tompouce ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.