INLOGGEN
«»

Volksfeest Postcodeloterij

Wij wilden óók van de partij zijn!
Een groot volksfeest op het welbekende
dorpsplein...

Tijdig was ik bij een vriendin, vlakbij
wonend Voor ons helaas geen winnend
lot

Een ándere vriendin op steenworp afstand
van het bedoelde plein
Van drie hoog het prima kunnen bekijken

We belden vlot aan, ons al wurmend door
de mensenmassa, mogelijk wel duizenden...
Het zag werkelijk zwárt, levensgroot
getoonde beelden

De muziek klonk -zelfs binnen- snoei- en
snoeihard!
Het niet te beschrijven gejuich toen
eindelijk het gewonnen bedrag kenbaar
werd gemaakt

Een uitzinnige mensenmassa tot in het
hart geraakt...
Wíj drukten onze neuzen nog dichter
tegen ramen

Talloze fototoestellen maakten unieke
opnamen
Een deinende en kolkende mensenmassa
slechts gekalmeerd

door een artiestenoptreden
Opnieuw werd daarna een winnend bedrag
bekend gemaakt

Armen in een eensgezinde wave, heel lang
niet gestaakt
Een oerkreet die je hoorde, die ging zelfs
bínnen niet verloren!

Ruth Jacott gaf nog acte de présence
Wat een happening, die je niet wilde missen
Een ware ontnuchtering toen eenmaal alles
duidelijk was

Men verliet het tijdelijk toneel, zielige restanten
bleven van dit grootse feest
Zij waren dan ook met onnoemlijk veel!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Volksfeest Postcodeloterij’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.