INLOGGEN
«»

Een masker opzetten

Het is wat naïef te veronderstellen dat feestdagen
pijn en verdriet kunnen wegnemen
Wat dat aangaat zitten velen in hetzelfde schuitje

Braaf zet je een vrolijk masker op en luistert wat
naar 'small talk'
Dat heeft zeker zijn functie en wat drank en lekkers
vliegen je om de oren

Het is zolang het duren mag préttig om wat genot aan
te boren...
Toch zie je een soms even vertrokken gezicht Of lijkt
dat maar zo door flakkerend kaarslicht?

Een traan klinkt wel eens door als de muziek erg mooi
is Een pracht van een uitlaadklep als gemis wél daar is
Je bent met elkaar, met een grol en dolletje

Je speelt het spel mee zoals nu eenmaal van je verwacht,
maar lang niet altijd een lolletje!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een masker opzetten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.