INLOGGEN
«»

feest

het springkasteel staat kromgetrokken
na de laatste
de kinderen eten stukken pizza
op een feest geen broodje gezond
moeders zetten kinderen aan
tot eten
met taalloze kreten
zelf nemen ze een snelle hap
wie mooi wil zijn moet lijnen

de scheve toren nodigt niet tot spelen
maar tot breken
halfslachtige preken
van vaders
met een mond vol oliebol
het kroost ontsnapt weer aan de rede
voor de lieve vrede
ze leren spelend
een heerlijke nieuwe wereld

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘feest’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.