INLOGGEN
«»

drie koningen epiek

de koningen en koninginnen
gaan samen drie koningen zingen
de lach ligt licht besloten
in hun kleren
hun zingen het gewin
over een eindeloze nacht
hun sterren lichten
lichter dan het licht

geef ons veel snoep
en marsepein
en vergeet niet de centen
veel beter nog dan krenten
we zullen alles delen

de kleren van de koningen
zijn veel te ruim
zij nog te klein
voor moeders afgedragen jurken
de ster valt bijna om
een net niet vallende ster
doe toch maar snel een wens

een kinderlach beloning
voor wie wat stopt in kleine handjes
hun handjes zijn nog gauw gevuld
op deze pannekoekenavond
"er is geen vrouwtje zo arm
of ze heeft haar panneke warm"

de stoere vaders moeten mee op pad
de tijden zijn veranderd

de kinderen, de vaders en de moeders
smikkelen om het hardst
en vader krijgt jenever toe
om zijn stramme lijf te warmen
na al dat jong geweld

het is zo mooi om te ervaren
en het duurt slechts enkele jaren
voor koninkjes en prinsesjes
hun eigen plannen maken
voorbij het feest
dat eindeloos leek

"drie koningen drie koningen
geef mij ne nieuwen hoed
de oude is versleten
ons moeder mag 't nie weten
ons vader heeft het geld
op de rooster geteld"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘drie koningen epiek’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.