Glitter en glamour?

Dakoyria

In mijn allervroegste puberjaren heb ik meer dan
eens verrukkelijke muziek kunnen vergaren!
De juke-box in een middelgroot café speelde meer
dan luid Ik trok overtollige, meer dan warme
kleding met een vaartje uit

Met felle blosjes op mijn gezicht en verfomfaaide
haren danste ik vrijwel onvermoeibaar de populaire
Twist Door toegestroomd publiek dan opgehitst
Volop applaus werd naderhand mijn deel; nóg een
singletje deed mij veel en onvervaard zong ik mee

Ik droomde mij alvast een toekomst vol glitter en
glamour...
De daartoe vereiste inspanningen bleken gebakken
lucht... Tot de werkelijkheid teruggekeerd, nam ik
dit grootmoedig Zulke pogingen waren te zwaar en
teveel!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Glitter en glamour?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.