INLOGGEN
«»

De Peruaanse ruimtevogel


Er was eens hier heel ver vandaan,
Achter de 3 000 ste zon
En juist voor de planeet Jordaan.
Dat is zo ver het maar kon!
Een wezen genaamd ‘ de Peruaanse ruimte vogel’.
Die is zo groot en zwart – wit.
En heeft een staart als een kogel.
Hij eet sterren aan het spit!
Die vogel is vaak boos…
Maar ook heel bang,
Die tranen zijn zo groot als een roos!
En dat is al heel lang…
Die hebben geen vrienden
Maar ook geen vijanden!
Ze hebben alleen maar bedienden.
Van vele andere landen.
Die bedienden zijn met vele.
Ze zijn de Belgische ruimte hanen.
Soms zijn ze met blauwe of gele
Maar vooral veel tranen…
Ze zijn arm en ongelukkig.
Maar ze worden steeds beloond!
Ze zijn wel aardrijkskundig.
Maar dat raakt onbetoond.
Waarom de Peruaanse ruimte vogels bang zijn vertel ik je nu,
Begin niet te lachen en te tranen!
Ze zijn bang van een paraplu.
Die gebruiken Belgische ruimte hanen.
Maar ze worden dan gestraft!
Dat vinden ze niet leuk..
En dan worden ze verpakt met een kaft!
En ze hebben dan veel jeuk!
Maar op een dag was dat anders…
Op een dag kwamen ze in vrede
Er werd gefeest!
En ze speelden met een slede!
Gelukkig dat feest, anders waren ze er geweest!
Vanaf nu hadden ze vrienden,
En geen vijanden.
En al zeker geen bedienden!
En ze deelden al die andere landen!
Al dat gezoen,
Al die complimenten!
Voor die kapoen!
En weg met die centen!
Het kon niet beter die dag
Zo leuk!
Ik hoop dat het nog een keer mag.
Zo met een spreuk!
De dagen gingen voorbij en al snel werden ze ook bevriend met andere wezen uit andere landen en culturen!
Nu is de ruimte 1 groot land!
En dan kan je overal tureluren!
En dat allemaal hand in hand!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

LouVle.Dichter
Actief sinds: 26-10-2020Informatie bij het gedicht:

Ik ben Louisa en ik ben 10 jaar dus als het niet goed is geef me tips voor mijn volgende gedichten! Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Peruaanse ruimtevogel’ van LouVle.Dichter zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.