INLOGGEN
«»

Hemelse gelukzaligheid

Als er dan al een hemel bestaat, hoe en waar dan ook
te vinden Ik hoop op lieflijke geuren en zachte,
lauwe mensvriendelijke winden...

Iedereen die je gadeslaat zonder enig gewaad omdat
verbergen daar niet bestaat
Misschien wel dansenden in een onafzienbare rij?

Wat zal er genoten worden; zonder verder voorop
gezette voorstelling ben ik al blij!
Je rust er heerlijk -gewichtsloos- op vluchtige wolken

Bezorgd sla je het immer gedoe op aarde gade
KĂșnnen we wel genieten zonder al het kwade door het
ontbreken van de eenheid van contrast? Immers zwart
dat toch zo prachtig bij helder wit past?

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hemelse gelukzaligheid’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.