INLOGGEN
«»

Wat is er toch met de mensen?

Okee, uit nood stak ik
een gloeiende stok in zijn oog
gillend sloeg hij om zich heen

en in de paniek zag hij
ook met zijn andere oog niets meer
Dat was het, een goed verhaal

dat ik graag heb verteld, maar
blijkbaar is het niet goed genoeg
voor de zeelui van tegenwoordig

die in de holen van de Etna
schedels hebben gezien
met een groot gat in het midden

Daar zijn eenogige reuzen
gestorven, die een held als ik
waardig zijn, zeggen ze

maar ik weet heus wel
dat het olifanten waren
eenslurfige viervoeters

Wat is er toch met de mensen
dat ze liever in fantasieen geloven
dan in het ware, harde leven?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Odysseus en de Cycloop ('Rondoog'); bundel 'Lilith's Krachten' # 60 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wat is er toch met de mensen?’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.