INLOGGEN
«»

Wat is zijn doel?

Twee meters aan hoofdzakelijk botten stiefelen voorbij
Wát een haast! Wel gedisciplineerd raast hij voorbij
Misschien heeft hij honger na een lange werkdag?
Zijn vrouw die daarin vlot wel voorzag?

Kindjes klampen hem mogelijk aan: pappa, pappa!
Zullen we eten gaan?
Ach, misschien haast hij zich alleen maar naar de bus
Aan het eind van de rit wacht hem zijn werk dus...

Het staat dit alles niet op zijn voorhoofd geschreven
Intussen is hij uiterst rap alweer verdwenen.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wat is zijn doel?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.