INLOGGEN
«»

Parallel

Er is een parallelle wereld
waar vogels in het water vliegen
terwijl wij dromen vissen te zijn,
te zwemmen in de lucht.

Waar honden arrogant zijn en
katten plezant, met hun domme blik
en lange tong wanneer ze hijgend
de bal terugbrengen.

Waar de spin met haar acht poten
van bloem naar bloem zoemt en
hoopt dat er geen vlieg in een web
haar opwacht en verslindt.

Waar de mens zes poten heeft en
zich razendsnel voortplant, zelfs na
een nucleaire ramp, terwijl
kakkerlakken kankers krijgen.

Er is een parallelle wereld, waar
liefde overheerst en doodknuppelen
elkaar stevig vastpakken betekent,
zoals een moeder haar kind.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

DichteresMetHoop
Actief sinds: 12-01-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Parallel’ van DichteresMetHoop zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.