INLOGGEN
«»

Ergens achter de blonde duinen - deel 1

Ergens achter de blonde duinen viert het leven
zijn karig lot. Ziet men Piggelmee dagelijks
struinen van het jagen naar zijn Keulse pot.

Nu en dan schiet hij een konijntje; dan weer een patrijs.
Bij het denken aan het avondeten vervult hij zijn taak
fluitende wijs.

Over het strand zie je hem vaak kuieren. Een jutter na
een stormachtige nacht. Een grijze winterochtend wil
soms verrassen voor een vinder die niet een wonder
verwacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ergens achter de blonde duinen - deel 1’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.