INLOGGEN
«»

het onverwachtbare

surrealisme

de langverwachte dag
breekt open als een eierdooier
hier is niets wat niet mag
zet de poort wijd open
voor de wederdopers
die graag naakt lopen
ijsberen in de winternacht

het uur en het ogenblik breekt aan
dat we nooit meer slapengaan
Klaas Vaak ligt kachel
het is weer volle maan
danszieken komen uit de disco
trappen paardenkrachten op de staart

het leven is een taart
vrolijk is het gooien
van taarten op gezichtsbewaarders
de weerwolf is in last
niet door de maan
maar door een luis vol pels

we spelen met de dag
en lachen groen
want dromen zijn bedrogen
het gangbare
dat steegje zonder eind
is snel vertrokken met de noorderzon

het praatsalon is open
we wachten op de kapper
de spin zit vastgevroren
in de suikerspin
het melkweglicht spat open
we zijn verder weggelopen

leven is een vreemd gedoe
je bent de wachtzaal al lang moe
je staart maar
naar de neuspeuteraar
zijn peuters lopen langs de straat

de man sluipt weg
de staart tussen de benen
hoewel je dat niet ziet
we wandelen in de sterrenlaan
wat hangt er aan mijn toeter
eer en faam
de eer kan me gestolen
en faam wat heb ik daar nu aan


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het onverwachtbare’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.