INLOGGEN
«»

De wijkagent van de toekomst




Normaal gesproken is een wijkagent
een hele vitale en stoere vent,
die zijn mannetje staat,
tegen misdaad en kattenkwaad.

Hij begeeft zich door de wijk,
ter bescherming van arm en rijk.
Door met rassé schreden
krachtdadig op te treden.

Maar de pensioenleeftijd
moet ook omhoog bij de politie.
Zo staat in een Haagse notitie;
die hen niet verblijdt.

Want zo is gebleken;
conditie en vitaliteit komen dan in gebreken.
Ook het reactievermogen,
verminderd zienderogen.

Door zo`n veranderd profiel,
wordt `t voor de burger dan wel wennen,
om in een agent op een scootmobiel;
hun wijkagent nog te herkennen.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De wijkagent van de toekomst’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.