INLOGGEN
«»

De twijfel





Hoe kan ik de waarheid ontwaren
als woorden bedriegen?
Verschuilt zij zich dan in de stilte,
hoe zal die zich dan openbaren?

Wanneer ik luister
naar de stilte diep in mij,
naar de stilte in mijn hart,
terwijl mijn stem de waarheid tart.

Hoe stel ik de stilte dan een vraag,
hoe kan ik antwoord krijgen
enkel door te zwijgen
terwijl ik vertwijfeling bij mij draag?

Hoe kan ik, als ik zwijg
en mijn ogen voor de waarheid sluit
nog die liefde vinden
waar aan ik mij kan binden?

Wijs mij toch de weg
die ik blindelings kan gaan
zodat ik zwijgend merk
dat de waarheid zal bestaan.

Als woorden de waarheid
nooit zullen onthullen
doch slechts in de stilte is te vinden
door zwijgzaamheid.

Zorg dan dat het licht
zo op de waarheid schijnt
dat elke twijfel
in mijn hart verdwijnt.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De twijfel’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.