INLOGGEN
«»

Vrijheid



Wat is die vrijheid
waar jij naar zoekt
hoe moet men dat omschrijven?
Ja wanneer is men eigenlijk vrij
en ondervindt men dit aan den lijven.

Wanneer is men vrij,
vrij in het doen en laten?
Wanneer regels en wetten
ons in een keurslijf zetten;
kan men niet van vrijheid praten.

Nee vrijheid is
iets onmenselijks.
Ten aller tijden
is de mens aan iets gebonden
het overtreden is een zonde.

Vrijheid vindt men
alleen in de natuur,
aanschouw de vogels in de lucht.
Zij vinden vrijheid in hun vlucht,
hier van genietend elk uur.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrijheid’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.