De laatste trein

Dolf de Jong



De laatste trein heb ik gemist
ik had mij in `t perron vergist
op dit station van goed en kwaad
is het dat hij maar één keer gaat.

In het spoorboekje staat duidelijk vermeldt
dat hij vertrekt van perron nul
op een tijdstip die voor een ieder geldt
maar daarvan had ik geen benul.

Die trein die gaat naar betere oorden
te mooi om in een gedicht te verwoorden
waar je rust vind voor altijd
en van alle kommer bent bevrijd.

Nu sta ik op een leeg perron
besluitloos en vol spijt
terwijl die trein steeds verder rijdt
naar het beloofde eindstation.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De laatste trein’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.