INLOGGEN
«»

Pc aanbidders

Peracti Labores Jucundi
Na gedane arbeid is het goed rusten

Op het kussen naast de mijne, licht mijn wolk;
die ik eens onttrok aan het Nederlandse volk.
Zij ligt daar zo rustig en vree;
zij doet even niet meer mee.

Het kussen naast die wolk is leeg
niet omdat ik geen toestemming kreeg
maar `k had nog te doen op mijn computer
dus zit ik hier ondanks haar gefoeter.

De plichten gaan voor het meisje
vandaar dat leuke wijsje
het houd mij bij de les
en ik grijp niet naar de fles.

De nacht is weer met duisternis omgeven
ik begin af en toe te gapen
toch een teken dat ik moet gaan slapen
en morgen begint de eerste dag van ons verdere leven.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Pc aanbidders’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.