De leugen

Dolf de Jong



Als alles waar moest zijn in `t leven
dan had de leugen nooit bestaan.
Dan had de grap het eeuwig leven,
maar was het gelijk wel, met de lol gedaan.
Want een grapje waarin geen leugentje zit,
is een verhaaltje zonder pit
en verder inhoudsloos.

Maar toen de leugen nog niet was uitgevonden,
toen deden de grappen reeds lang de ronde,
want die komen uit de oude doos
dus nadat de grap ons is gegeven,
kwam de leugen pas echt tot leven.
DdJ

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De leugen’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.