Toeval

Valentijn

Het is zomer
Wolken durven
Het land niet te betreden
De ventilator snort
We sluiten ons op achter luxaflex en karton
Watertekorten in trage lage rivieren
De Hortensia brandt zijn bladeren aan de zon
We leven in een stoof en atrofiëren

De kleine heeft onwetend plezier
Bad spetterend in de tuin
Vult waterballonnen en theekopjes
Maakt tjilpende watervogelgeluidjes
Totdat
Het medicijn zijn gedrag ondermijnt
Een vreemde grimas op zijn gezicht verschijnt
Anti-epilepsie pillen in de verkeerde dosering
Zijn vader bedaart hem liefdevol
In een stevige omarming

De iPad biedt een uitweg
Vliegsimulator spelen met z’n tweetjes
Hij koelt af in zijn hoofd
Alsof de remmen losgeschoten waren
Komt hij nu tot bedaren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Toeval’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.