Mijn mooie moeder

Selina Thumdus

Ik begreep het niet
Voor mij was je
Zo mooi, zo lief, zo sterk
De wanhoop in je ogen
Het trillen van je stem

Lieve schat, ik hoop niet dat je later
net zo wordt als ik
Maar waarom niet? Zie je dan niet
De kracht die je bezit?

Voor mij ben je een engel
Met de allermooiste lach
De allerzachtste knuffels
En het meest oprechte hart

Hartverscheurend was de twijfel en onzekerheid
Maar hartverwarmend ook het tonen van je kwetsbaarheid

Trots ben ik, mijn lieve mama, dat ik op je lijk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Selina Thumdus (Actief sinds: 07-04-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn mooie moeder’ van Selina Thumdus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.