INLOGGEN
«»

Logeerpartijtje bij oudtante

Te logeren was ik bij een oudtante in haar
oude huisje op het weidse Goeree Over-
flakkee
Het zou een weekje duren, de weers-
voorspelling stelde meer dan tevree

Me uitleven buiten kon ik op een geleende
fiets, ja ik vermaakte me opperbest
Alleen warm eten... was wel een dingetje,
iets
Of ik daarbij wat opliep? Wie zal het zeggen?

Diarrhee plaagde me al vlot, me toen op de
zolder te rusten gaan leggen
Dat was een race tegen de klok iedere keer
Het 'stilletje' wachtte in een afgesloten ruimte
steeds weer

De emmer water wachtte geduldig, stond
steeds klaar Doortrekken was geen item
Slechts een aftandse poepdoos was daar
Een hoeveel oude kranten voor een week
De misselijk makende stank en ik erg bleek

Maar die heerlijke vrouw... zo allerhartelijkst
en trouw vroeg me of ik nog eens logeren wou?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Logeerpartijtje bij oudtante’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.