INLOGGEN
«»

Rommel gevende wilde bloemen

Jij zag het liever dan niet:
die door mij meegebrachte wilde bloemen...
En ik, die ze pijnlijk genoeg zo graag zie

Fietsend in mijn uppie door de polder,
zwartwitte koeien in sappige wei; kleine
witte ophaalbruggen Ik in mijn sas, zo blij!

Altijd nog is er die voorliefde voor pure
poldernatuur in fijne herinnering aan een
enthousiast kinderlijk avontuur

Deze zoveel omvattende ervaring zomaar
tot 'rommel' bestemmen?
Nooit, maar dan ook helemaal nooit, eraan

kunnen wennen...

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Rommel gevende wilde bloemen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.