INLOGGEN
«»

Een dáme

Je kende vast wel innerlijke strijd en meestentijds
dat je in jouw emoties vast bijt
Beheerst, als een dame bekeek je veelal de boel
Geen onvertogen woord van je lippen, je uitte heel
weinig gevoel

Hoe jij daar dan zo zat, beschaafd van je thee nipte
Jouw verzorgde handen, nagels die je tijdig knipte
Zeer zeker niet zonder eigen mening
Van oorsprong een boerenmeid, toonde jij klasse
Altijd keihard gewerkt, kende je niettemin weinig of
geen nijd.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een dáme’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.