INLOGGEN
«»

Familie-album

Een zondags kiekje in zwart-wit
Achter het te kleine huis
Een foto uit het familie-album
Zowaar een halve klas als gezin

Zus 2 trots in een wit kleedje
Het heilig vormsel
Hernieuwing van de doop
Een nauwe band met God kreeg je

Mijn oudste zus draagt de jongste spruit
Vroeg-moederlijk tegen zich aan
Met witte handschoenen en
Een handtas ziet ze er vastberaden uit

Ma draagt een gebloemde jurk met kraag
Maar ook het negende kind
Een talrijk kroost, een groot gezin
Naar geboortebeperking was toen geen vraag

Pa staat links in zijn nette pak
Mager van het vele timmerwerk
En houdt met wijs- en middelvinger
zijn oudste zoon in bedwang

Vooraan de jongste zusjes
Met een grote strik in het haar
Toen ook al zeer verschillend van elkaar
En allebei in door ma gemaakte jurkjes

Broertje 3 zit op een bankje vooraan
Ook hij was blond als kleine
Hij heeft een speelgoed in zijn hand
Ging als timmerman zijn pa achteraan

Ikzelf sta braaf in het gelid naar behoren
Twee druppels water zeiden ze toen
En inderdaad niet alleen de inborst
Van mijn vader, ik erfde ook zijn flaporen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Familie-album’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.