INLOGGEN
«»

Saamhorigheid

Saamhorigheid

Mensen staan in de rij om St.Nicolaas
en Kerst inkopen te doen
Bij elke vondst een glimlach op hun gezicht
Een gedachte van liefde bij elk gebaar
Ouders staan voor hun kinderen klaar

Een traditie vanuit een lang verleden
Met normen en waarden hoog in het vaandel
Daar mag niemand aan tornen
Ook al is de wereld veranderd
Traditie moet je eren en zeker niet verleren
Het doet niemand kwaad.

Alle mensen op deze aarde hebben hun eigen tradities
Laat daarom iedereen in zijn waarde
Saamhorigheid is de prijs die je er voor krijgt.
St.Nicolaas vieren zoals de traditie is
Zonder al het gekissebis

Kerstmis brengt vrede op aarde,
Een gebaar van warmte liefde en verering
Veel mensen zijn alleen in die dagen
Een goed idee om hen eens te vragen
Om het feest van licht en liefde te delen
Hen te omarmen en hun hart te verwarmen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Barend Franzani
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Saamhorigheid’ van Barend Franzani zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.