Heksenleed

Roel van Ekeris

Gekust worden door een heks
Een bevlogen nacht in het bos
Gevoelens speelden tussen takken
Beloften waren los

Bladeren in de nachtelijke kleuren
Paddenstoelen als wierrookgeuren
De liefde in regendruppels geregen
Ze liet het spel bewegen

Schoon gewassen door het water
De pijn kwam pas later
De belofte van een heks, met haar spel
Een duistere tocht door kommer en kwel

Op een zoektocht naar het niets
Alles vliegend, nooit een fiets
Altijd was zij bereid te bewegen
Achter een spinnenwiel, plannetjes weven

De trouw aan haar draaiende wiel
Haar plannetje in duigen viel
Het werd er laat
Zij is alleen, wanneer hij het bos uit gaat

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heksenleed’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.