INLOGGEN
«»

Geen eerbetoon

Geen eerbetoon

In mijn jonge en tevens verwarde jaren
Introduceerde een vriend mij aan haar
Uit respect zal ik haar naam niet noemen
Maar ze heette gewoon Carlijn
Ze was zijn collega en woonde vlakbij hem
Ze had eerder een blik op mij geworpen
En volgens hem vond ze mij een mooie man
Hetgeen me toch wel enigszins verbaasde
En natuurlijk ook mijn ego streelde

Ze bleek een nogal aparte vrouw
Neerlandica met een universitaire titel
Werkzaam bij een grote uitgeverij
Ze dronk thuis wijn, heel veel wijn
Ik heb haar nooit iets anders zien drinken
Toen ze een keer ik de ochtend ging werken
Liet ze me achter in bed met de woorden
"Je mag overal aankomen behalve mijn drugs"
In mijn eentje heb ik toen de afwas gedaan
Het toilet was smerig en bruin
In de woonkamer lagen slipjes op de grond
Witte slipjes vol met gele vlekken

Aangezien we elkaar nauwelijks begrepen
En totaal geen gespreksstof hadden
Beperkten we ons tot mechanische seks
Zonder passie en zonder gevoel
Eigenlijk was er helemaal niets aan
Maar alles om niet te hoeven praten
Wel gaf ze een keer een mooi advies
Om meer te kunnen ontspannen in mijn leven
Zou ik vooral veel alcohol moeten drinken
Slechter advies heb ik nooit gehad

Een van de weinige herinneringen aan haar
Is dat we samen naar de Jaarbeurs gingen
Ze wilde een grote staande lamp kopen
Hij zag eruit als een ouderwetse droogkap
Natuurlijk kon ze weer niet pinnen
Of ik het geld even wilde voorschieten
Ik sleepte met het gevaarte over straat
We zaten met dat ding in een volle trein
Toen vond ik het wel mooi geweest
We hebben nooit meer afgesproken daarna
Ze woont nu lekker ver hiervandaan
In New York heb ik ergens gelezen
Ik hoop haar nooit meer te zien
Net als die belachelijke staande lamp

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geen eerbetoon’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.