INLOGGEN
«»

Een rouwkaart wordt bezorgd...

Het is iets dat menigeen geregeld overkomt:
Er wordt onverwacht een rouwkaart bezorgd
Je bent voor een moment eventjes verstomd
Daarna raak je een poosje in vroeger' sferen
Verdriet voel je nog niet écht, je hebt diegene
al te lang moeten ontberen...

Eigenlijk was de koek allang óp, maar tóch:
Je hebt nu hoofdzakelijk herinneringen, terwijl
je nazaten wat gepaste regels terug schrijft
Menige vriendschap die dan wél beklijft
Zo is nu eenmaal het leven Een komen en gaan
van mensen en dingen die na verloop van tijd
weer gingen.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een rouwkaart wordt bezorgd...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.