Luister naar ons

Charlie

Luister naar ons

School is stom
School is saai
School is een gevangenis
School is eng

Leren maakt mij kapot
Leren maakt mij nutteloos
Leren maakt mij een wrak
Leren maakt mij hopeloos

Dit zijn onze gedachten
Toch zullen we voor altijd moeten wachten
Geluisterd wordt er niet
Naar onze pijn, naar ons verdriet

Maak een planning, doe dit, doe dat
Oh als ik maar een keertje vrijheid had
Ik verdrink, ik red dit niet meer
Wanneer sluiten mijn ogen weer?

Is deze stress het waard?
Boven mijn hoofd hangt een zwaard
Ik ben niet genoeg en het gaat naar beneden
Daar lig ik dan, was dit maar vermeden

Ooit was ik zorgeloos en vrij
Zo mooi, zo leuk, zo goed, zo blij
Waar is die kleine ik?
Wat had zij gedaan wanneer ik nu stik?

Ik doe alsof, zeg alles gaat goed
Maar wanneer vind ik de moed?
Om te spreken over dit probleem
Maar die angst, daar kom ik niet overheen

Niemand dwingt mij, ik doe het
Ik lig hier stilletjes in bed
Tranen stromen over mijn gezicht
Het is donker, ik wil licht

Nee, je begrijpt het nooit
Ik heb nu alles op één hoop gegooid
“Het valt wel mee, dit is overdreven”
Waarom voel ik dit dan al heel mijn leven?

School gaat goed, maar ik ga kapot
Helaas is dit toch mijn lot
Dit is mijn schreeuw voor hulp in een lied
Waar is de uitweg als je het licht niet meer ziet?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Charlie (Actief sinds: 28-03-2023)

Informatie bij het gedicht

De eerste 2 alinea’s zijn een Google gedicht de rest is rijm

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Luister naar ons’ van Charlie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.