Een gesprek in de supermarkt...

Dakoyria

Zomaar opeens op een doordeweekse dag
Een bepakte en bezakte vrouw die opeens
naast mij zat...
Wij beiden uitblazend van het boodschappen
doen...

En dan uit het niets een mededeling over haar
afgelopen stemgedrag Het hield haar nogal
bezig, wat ik best wel zag! Daarna nog een
litanie over de levensmiddelen, wel zo verrekte
duur!

Bij voorbaat al haar medelijden met niet bekende
doorsneegezinnen Voor ons alleen was het nog
te doen... niet zo zuur. Even een mening uit-
wisselen voor het moment Wie zij was en hoe zij
heette? Volslagen onbekend.....

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een gesprek in de supermarkt...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.