Een huisvrouw kijkt W.K. Voetbal

Dakoyria

Veel voetbalbeelden tuimelen geregeld over
elkaar heen
Het raakt wat vol in mijn oude hoofd, toch wil
er niet missen slechts maar één!

Ik raak onverwacht gefixeerd op een uiterst
fraai gevormd mannenbeen, daarboven in een
felle kleur gehuld Máákt hij nou die goal of ligt
hij zo meteen genadeloos gehaakt teneer?

Zó gemeen! Ik zie mannen van verschillende
kunne door elkaar rennen... Meer dan eens weet
ik dan niet waarhéén Ik vind het voetbal niettemin
allemachtig boeiend, lui onderuit hangend met een

warme deken om me heen! In de pauze sta ik wel
op voor een drankje, zo meteen.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een huisvrouw kijkt W.K. Voetbal’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.