INLOGGEN
«»

Buiten een stille pracht...

Wakker word ik met buiten een stille pracht
Vadertje Vorst heeft zijn jas uitgedaan,
straten en daken met enige vorst bedacht
Langzaam komt er meer leven op straat
Fietsers diep weggedoken in hun dikke jas
Een enkele voetganger mét hond die in
heerlijk warme kleding verslaat

Vogels vliegen hongerig rond; voedsel voor
alsnog toegedekt Niet eens een paar besjes
dat een leeg maagje nog vond
Kou is volop ingetreden, de herfst is nu
gedaan Móói is dit alles wel, bekeken door
een comfortabel helder en verwarmd serre
raam.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Buiten een stille pracht...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.