Hoe moet een visje eten nou?

Dakoyria

Hoe zit het met dat visje eten nou, dat je van tijd
graag consumeren wou?
Wekelijks gehaald op de markt, qua voorraad meer
dan zát Wel vaak die meterslange rij, vooralsnog liep
je die met enig ongenoegen voorbij

Totdat zich een volgende gelegenheid voordeed:
je verheugde je al bij voorbaat...
Je ogen glinsterden, jouw lippen bevochtigden zich
onderwijl blijk gevend van nog te wachten blij geëet!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoe moet een visje eten nou?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.