Zij staat vroeg pontificaal voor de deur

Dakoyria

Om een uurtje of half negen staat zij al afwachtend
voor de deur... Of ik nog mee ga boodschappen doen?
Haar leefvoorraad raakt vrijwel op...
Het gaat alleen om begeleiding hoor, naar ik weet
De winkel kent een grote keur!

We spreken meteen een bepaald uur af en zo verloopt
het vaker Op deze wijze kan zij met een beginnende
dementie nog wat thuis blijven wonen
Het verzorgingshuis komt vermoedelijk al gauw genoeg
in beeld...

We waarderen al járen elkaar's gezelschap en graag
naar wens mag dat zo nog lange tijd blijven...
Al tientallen jaren elkaar's buren en onvoorstelbaar veel
lief en leed gedeeld! Niet in te denken dat haar plaats
eens door een ander zal worden ingenomen, vooralsnog
niet geveeld.

Dakoyria, 2022.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij staat vroeg pontificaal voor de deur’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.