EMOTIES

Joop Hagen

Omhels een gouden zon
met mateloze overgave
geen beperkingen
geen remmingen
geen grenzen
maar volmaakt genot

Kus een zilveren maan
vol op de koude mond
zo de tijd verstilt
zo het tij bevriest
zo het duister stolt
bij nacht en eeuwigheid

Tel kristallen sterren
tot in het schier oneindige
vol angstig ongeloof
vol redeloze onmacht
vol verwondering
tot nietigheid gedwongen

Huil een zilte waterval
uit duizend blinde ogen
als de wanhoop groeit
als de toekomst stokt
als de avond valt
in een grijze schemering

Stook een laaiend vuur
van huizenhoge vlammen
in zondigheid en hitte
in verder vluchten
in tijd verloren
nu wind de as verwaait

Denk een laatste beeld
abstract en zonder woorden
van schaduwen
van schaamte
van schuldgevoel
en alle dwaze dwalingen

Ontdek de valse waarheid
het valse ware woord
voorbij de wetenschap
voorbij de horizon
voorbij bewustzijn
waar de emoties spelen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘EMOTIES’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.